Μαρίνος Κυναιγείρου: Δημοσιοποιώντας τα στοιχεία των καταδικασθέντων ενισχύουμε την εργαλειοθήκη των μέτρων ενάντια στους παράνομους, προστατεύουμε τους πολίτες, το ίδιο το επάγγελμά μας, αλλά και τις πηγές εσόδων του Κράτους.

Σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων, για παράνομη ενάσκηση του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη εκδόθηκαν από τα επαρχιακά δικαστήρια της χώρας κατά τη διάρκεια του 2022.

Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών κατόπιν σχετικής άδειας, που εξασφάλισε από το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφάσισε να δημοσιοποιεί, στην ιστοσελίδα του, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ονόματα των καταδικασθέντων φυσικών και νομικών προσώπων.

Στην παρούσα φάση προχωρεί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων νομικών και φυσικών προσώπων, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και έχουν καταδικαστεί. Πρόκειται για εμπλεκόμενους σε 17 υποθέσεις, στις οποίες καταδικάστηκαν για παράνομη κτηματομεσιτεία έξι νομικά και 13 φυσικά πρόσωπα.

Πέντε καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τεσσάρων φυσικών και ενός νομικού προσώπου
αφορούσαν αδικήματα, που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λεμεσού. Άλλες πέντε καταδικαστικές
αποφάσεις, οι οποίες αφορούν τρία νομικά και τρία φυσικά πρόσωπα, εκδόθηκαν από το
δικαστήριο για αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου. Τρείς καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τριών φυσικών και ενός νομικού προσώπου αφορούν αδικήματα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας. Ισάριθμες είναι οι καταδίκες στην επαρχία Λάρνακας, οι οποίες αφορούν δύο φυσικά και ένα νομικό πρόσωπο, ενώ η μια καταδίκη, για αδίκημα που διαπράχθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου αφορά φυσικό πρόσωπο.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, τόνισε:
«Η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν καταδικαστεί επειδή λυμαίνονταν το επάγγελμα του Κτηματομεσίτη αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για να αντιμετωπίσουμε την παρανομία. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την εργαλειοθήκη των μέτρων ενάντια στους παράνομους, προστατεύουμε τους πολίτες, το ίδιο το επάγγελμά μας, αλλά και τις πηγές εσόδων του Κράτους».