Απόλυτα επιτυχημένο το εκπαιδευτικό σεμινάριο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Για όλα τα σημαντικά ζητήματα και τις ψηφιακές αναβαθμίσεις των υπηρεσιών του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι αδειούχοι κτηματομεσίτες και άλλα στελέχη κτηματομεσιτικών γραφείων της Κύπρου. Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα, πραγματοποίησαν ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο την Τετάρτη 20 Ιουλίου στη Λάρνακα, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Με γνώμονα τη σημασία και τον ρόλο του Τμήματος Κτηματολογίου και πρόσφατες σημαντικές αλλαγές, το Συμβούλιο αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη όπως οι Κτηματομεσίτες τύχουν της απαραίτητης εκπαίδευσης έτσι ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για διάφορες πτυχές που επηρεάζουν την εργασία τους. Στο σεμινάριο μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση σε σχέση με την Πύλη Κτηματολογίου & Χωρομετρίας (Εξυπηρέτηση πολίτη, Πλοήγηση σε χάρτες, Αιτήσεις οριοθέτησης κλπ), τις νομικές πτυχές που προκύπτουν με την κατάθεση του πωλητηρίου εγγράφου και τι σημαίνει «ειδική εκτέλεση» καθώς και σε σχέση με την ερμηνεία του κτηματικού σχεδίου και του συστήματος αρίθμησης ακινήτων.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως Συμβούλιο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας επειδή ένα νευραλγικό τμήμα, άμεσα συνυφασμένο με τη δουλειά του Κτηματομεσίτη αναβαθμίζεται διαρκώς παρέχοντας και σε εμάς τα κατάλληλα εργαλεία για να διενεργούμε όσο το δυνατό πιο καλά τις εργασίες μας αλλά και να ενημερώνουμε όσο το δυνατό καλύτερα τους πελάτες μας και το κοινό». Επιπλέον, τόνισε ότι: «έχουμε εισέλθει σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και μάλιστα αμέσως μετά την πανδημία, κατά την οποία η άνοδος του πληθωρισμού αλλά και των επιτοκίων το επόμενο διάστημα θα επηρεάσει και τον δικό μας τομέα. Στόχος μας είναι οι Κτηματομεσίτες να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για να αντεπεξέλθουν κι αυτής της δύσκολης συγκυρίας με επιτυχία, όπως το έκαναν αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν».